ua en ru

Товарообіг в аграрному секторі між Україною та ЄС у I кварталі 2013 р. збільшився на 46% - до 2,5 млрд дол

Товарообіг в аграрному секторі між Україною та ЄС у I кварталі 2013 р. збільшився на 46% - до 2,5 млрд дол Про це під час зустрічі з комісарами Європарламенту в Брюсселі повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба Мінагрополітики .

"Для аграрного сектора зустріч з єврокомісаром з аграрного сектору дуже важлива. Ми обговорили і вирішили ряд нюансів і прийшли до висновку, що питань, які заважали підписати угоду про ЗВТ Асоціації з ЄС в аграрному секторі, ні з боку України, ні з боку ЄС немає . Є аграрний сектор зробив все для того, щоб ці два документи були підписані", - зазначив Присяжнюк.

За його словами, ЄС, у свою чергу, сприяв виходу продукції вітчизняного агросектору на європейський ринок. Що ж до розвитку сільських територій, то Україна отримала можливість долучитись до програми європейського сусідства по сільському господарству і розвитку сільських територій ENPARD.

"Ми долучаємося до програми, яка існує в ЄС - це програма ENPARD, що передбачає розвиток сільських територій і кооперативів на селі. У Європі ця програма вже дала свої результати. Європа вже відпрацювала програму, яка передбачає технічну, фінансову допомогу для створення кооперативів. А нам , після того як ми ліквідували колгоспи, потрібно запропонувати ефективну форму господарювання на селі", - зазначив Присяжнюк.

Читайте також: Україна та Фінляндія домовилися розширити співпрацю у сфері сільського господарства та альтернативного палива