ua en ru

Товарообіг між Україною та США з початку 2016 зріс на 6%

Товарообіг між Україною та США з початку 2016 зріс на 6% Фото: ДФС

Підписання угоди між урядами України та США про взаємну допомогу сприятиме зростанню зовнішньої торгівлі між двома країнами

Товарообіг між Україною та США з початку 2016 року зріс на 6%. Про це повідомив директор департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем Державної фіскальної служби (ДФС) Микола Чмерук, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, у поточному році питома вага обсягу зовнішньої торгівлі між Україною та США складає 3% загального товарообігу України, який в 2016 році становить 22,5 млрд доларів. Порівняно з відповідним періодом минулого року протягом січня-квітня 2016 року експортно-імпортні операції між двома країнами зросли на 6% та склали 714 млн доларів.


"У порівнянні з аналогічним періодом минулого року ми фіксуємо збільшення імпорту товарів з США в Україну на 26%. За чотири місяці цього року він склав 610 млн доларів. За минулий рік ця цифра становила 1,5 млрд дол", - зазначив він.

Він також зазначив, що підписання угоди між урядами України та США про взаємну допомогу сприятиме зростанню зовнішньої торгівлі між двома країнами.

Як повідомляється, основними товарами, які імпортувалися в Україну, були засоби виробництва, а саме трактори, за винятком тракторів товарної позиції 8709; передавачі для радіотелефонного, радіотелеграфного зв'язку, радіомовлення, телебачення; машини та обладнання с/г тощо, - 36% від загальної суми імпорту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Туреччина підписали протокол про співпрацю в торговельно-економічній сфері.