ua en ru

Україна і Туреччина підписали протокол про співпрацю в торговельно-економічній сфері

Україна і Туреччина підписали протокол про співпрацю в торговельно-економічній сфері Фото: українська і турецька делегації підписали протокол

У документі визначені всі сфери співробітництва між країнами, в тому числі і зона вільної торголи

Українська і турецька делегації підписали протокол засідання міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва в рамках 10 засідання. Урочиста церемонія підписання відбулася сьогодні, 13 травня, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив у своєму вступному слові віце-прем'єр міністр України, міністр регіонального розвитку і ЖКГ, він же голова української частини комісії та голова делегації країни, Геннадій Зубко, протокол чітко визначає ті напрями і сфери, в яких будуть співпрацювати обидві країни.


"Підписання протоколу між нашими урядовими комісіями буде продовженням тієї стратегічної касти, яка була підписана між президентами обох країн. Протокол чітко визначає ті пункти всіх напрямків торгових взаємовідносин та взаємин у сфері безпеки, які допоможуть зробити товарообіг між двома країнами більш комфортним", - зазначив Зубко.

Він також уточнив, що документи, зазначені в протоколі дають можливість підписати зону вільної торгівлі і можливість уникнути подвійного оподаткування.

У свою чергу, міністр національної оборони співголова міжурядової комісії з турецької сторони Ісмет Еилмаз зазначив, що дводенні переговори міжурядових комісій були продуктивними: "Два дні йшли переговори в рамках засідання комісії і в результаті 10 засідання міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно економічного співробітництва, в даному протоколі відображаються всі можливі шляхи розвитку наших торговельно-економічних відносин"

Представник турецької сторони також описав ті сфери, у яких будуть працювати уряду обох країн. "Протокол дає можливість співпраці в таких сферах як наука, технології, енергетика, сільське господарство, транспорт, туризм, захист довкілля, культура та освіта", - уточнив представник турецької сторони.

Також представники комісії повідомили про те, що 11 засідання пройде в Анкарі, проте терміни будуть визначені дипломатичними каналами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина зацікавлена в приватизації українських шахт.