ua en ru

Товарообіг між Україною та Росією в 2011 р. перевищив 50 млрд дол., - Янукович

Президент України Віктор Янукович переконаний, що ефективне міжрегіональне співробітництво сьогодні є тим інструментом, який дозволяє Україні та Росії динамічно розвивати перспективні напрямки двостороннього партнерства. Про це він заявив на другому Українсько-російському міжрегіональному економічному форумі у Донецьку, передає прес-служба Президента України. "Сьогодні міжрегіональне співробітництво - один із найбільш динамічних і перспективних напрямків українсько-російського партнерства", - зазначив Янукович.

За словами Президента, він та його російський колега позитивно оцінили суттєве зростання товарообігу між Україною та Росією, який цього року вперше в історії відносин двох країн перевищив 50 мільярдів доларів. "Великий внесок у цю справу роблять наші регіони. Міжрегіональне співробітництво виходить на цілком новий сучасний рівень", - сказав глава держави.

Президент звернув увагу на обопільну зацікавленість сторін у нарощуванні взаємодії між регіонами. "Характерна для міжрегіонального рівня атмосфера прийняття рішень, я б сказав, набагато легша, ніж на рівні держав... Такий підхід до налагодження ефективних контактів має бути прикладом для центральних органів влади", - резюмував Янукович.