ua en ru

Товарообіг між Україною і Польщею може досягати 20-25 млрд дол. на рік, - посол Польщі

Товарообіг між Україною і Польщею може бути у кілька разів вищим та досягати 20-25 млрд дол. на рік. Про це сьогодні у Дніпропетровську заявив посол Польщі в Україні Генрик Литвин

Товарообіг між Україною і Польщею може бути у кілька разів вищим та досягати 20-25 млрд дол. на рік. Про це сьогодні у Дніпропетровську заявив посол Польщі в Україні Генрик Литвин (на фото), повідомляє радіо "Свобода".

"На сьогодні товарообіг між Польщею та Україною становить 8 мдрд дол., але, якщо подивитися на потенціал України і Польщі, то має бути десь 20-25 млрд дол. на рік. Ми задоволені, що маємо і цю цифру, адже за останні кілька років цей показник виріс. Але, безумовно, можливості у нас набагато вищі", - зазначив Литвин.

Він також додав, що підписання Україною угоди про асоціацію з Європейським союзом допоможе ще кращому розвитку українсько-польських економічних зв'язків.

"Сподіваємося, що договір буде підписано і ми будемо далі розвивати нашу співпрацю", - заявив Литвин.

Як повідомлялося, польський бізнес вважає Україну другим за пріоритетністю після Євросоюзу напрямком для інвестицій.

Нагадаємо, обсяг обороту товарів та послуг між Україною та Польщею у 2012 р. склав 6,5 млрд дол.

Польща є найбільшим торговельним партнером України серед країн Центральної і Східної Європи. За результатами 2012 р. вона зайняла четверте місце серед країн-партнерів з експорту та п'яте - з імпорту.