ua en ru

Товарообіг між Україною та Казахстаном впав більш ніж на 50%, - П'ятницький

Урядовий уповноважений з питань євроінтеграції, торговий представник України Валерій П'ятницький заявляє, що останнім часом товарообіг між Україною та Казахстаном впав більш ніж на 50%.

Урядовий уповноважений з питань євроінтеграції, торговий представник України Валерій П'ятницький заявляє, що останнім часом товарообіг між Україною та Казахстаном впав більш ніж на 50%. Про це П'ятницький заявив на прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо дивитися просто на цифри сьогодні, то ми маємо констатувати, що звичайно обсяг торгівлі падає. І для цього є різні причини. І в різних випадках відсоток падіння різний. З Білоруссю більш-менш на тому ж рівні, що і в останні роки у нас залишається обсяг товарообігу, з Казахстаном впав більш ніж на 50%. Не в останню чергу тому що в нас немає спільного кордону - а це питання транзиту", - заявив П'ятницький.

Також, за його словами, з лютого 2014 р. значно скоротився товарообіг с Росією, яка застосовують стосовно України дискримінаційні обмежувальні заходи. Проте, за словами П'ятницького, Україна все рівно повинна продовжувати співробітництво в рамках СНД.

"В даному випадку можна по-різному до цього ставитися. Можна взагалі дистанціюватися від угоди СНД, але там не тільки Росія - там багать різних країн, і не варто не брати участь в робочих групах і комітетах, зустрічах на рівнях глав урядів, глав держав. Звичайно, у нинішніх умовах є певні застереження щодо участі України, але в робочих групах, в певних комітетах, які обговорюють правила проходженнясанітарної служби, санітарного контролю технічного регулювання. Навіть для того, щоб заявити свою позицію. Навіть для того, щоб полаятися з тими, хто створює перешкоди, це треба робити. Але це треба робити професійно", - підкреслив П'ятницький.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України сьогодні на засіданні схвалив план заходів щодо виконання угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським союзом, Європейським співтовариством по атомній енергії та їх державами-членами, з іншого боку на 2014 - 2017 рр. Таке рішення було прийнято одноголосно всіма членами уряду.

Вчора, 16 вересня 2014 р., Верховна Рада України синхронно з Європейським парламентом ратифікувала угоду про асоціацію між Україною та ЄС.