ua en ru

Товарообіг між Україною і Білоруссю за 10 міс. ц.р. виріс майже в 2 рази і склав 3,5 млрд дол., - А.Клюєв

Товарообіг між Україною і Білоруссю за 10 міс. ц.р. виріс майже в 2 рази і склав 3,5 млрд дол. Про це на сьогоднішній зустрічі в.о. першого заступника голови Ради міністрів Білорусі Володимира Семашка і першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва заявив А.Клюєв, передає кореспондент РБК -Україна.
"Той факт, що в 2010 р. намітилися позитивні тенденції у збільшенні обсягу двосторонньої торгівлі між Україною і Білоруссю, і за січень-жовтень 2010 р. товарообіг склав більше 3,5 млрд дол. і збільшився майже на половину в порівнянні з відповідним періодом 2009 р... я думаю ми з вами близько підійдемо за підсумками 2010 р. до позначки 4 млрд дол ", - заявив А. Клюєв.
Крім того, він підкреслив, що Україна і Республіка Білорусь "досить ефективно працюють в паливно-енергетичному комплексі (ПЕК)", перекачуючи венесуельську нафту.
За його словами, з липня ц.р. близько 1 млн т нафти було транспортовано до Білорусі. "Я знаю, що ми вже достатньо ефективно провели першу прокачування дослідної партії по нафтопроводу Одеса-Броди. І нафта, яка прокачується, вже поставляється в Республіку Білорусь", - заявив А.Клюєв.
Крім того, за його словами, досить цікаві проекти розробляються між Україною та Білоруссю в сільському господарстві, у машинобудівному комплексі. І на сьогоднішній зустрічі серед іншого обговорювалися питання поставок білоруської с / г техніки на територію України.
За словами А.Клюєва, на сьогодні з раніше укладених договорів у цій сфері з 67 пунктів раніше укладеного протоколу 9 пунктів виконані і 58 пунктів - у стадії виконання.