ua en ru

Тоттенхем - Дніпро: Дніпряни не встояли в Лондоні

Лондонський "Тоттенхем" зумів проявити справжню англійської волю і забити три голи у ворота "Дніпра", який забив першим.

Лондонський "Тоттенхем" зумів проявити справжню англійської волю і забити три голи у ворота "Дніпра", який забив першим.

Тоттенхем - Дніпро 3:1
Голи:
Еріксен, 56, Адебайор, 65, 69 - Зозуля, 47.
Тоттенхем: Льоріс - Нотон, Доусон, Вертонген, Фрайерс - Дембеле, Сандро (Бенталеб, 76), Таунсенд (Леннон, 85), Еріксен - Солдадо (Кейн, 88), Адебайор.
Дніпро: Бойко - Федецький (Кулаков, 84), Мазух, Чеберячко, Стрініч - Ротань, Канкава (Селезньов, 71) - Коноплянка, Жуліано, Матеус - Зозуля.
Вилучення: Зозуля, 62.

"Шпори" спробували почати потужно, але підопічні досвідченого Хуанде Рамоса, свого часу попрацювавшого і з "Тоттенхемом", були до цього готові. Ні активність суперника, ні повні трибуни "Уайт Харт Лейн" українців ніяк не бентежили. Оборонялися вони грамотно, так що по-справжньому небезпечних моментів біля їх воріт так і не виникло.

Більше всіх зіпсувати супернику настрій намагався Еріксен. На восьмій хвилині удар данця, який виокремлювався активністю, захисники блокували. На 27-й хвилині з його ударом зі штрафного впорався Денис Бойко. Біля протилежних воріт, які захищав проводивший 50-й матч у єврокубках Юго Льоріс, до перерви також кілька разів було жарко, але до небезпечних ударів не доходило.

Зате події другого тайму повністю компенсували спокій першого. Майже відразу після повернення на поле старанний Євген Коноплянка на рідному лівому фланзі заробив штрафний, Руслан Ротань навісив зі штрафного, а Зозуля головою вколотив м'яч під поперечину - абсолютно англійський гол!

Господарі кинулися вперед: після опасного і трохи неточного удару Мусси Дембеле і голу Роберто Сольдадо з положення "поза грою" вони домоглися-таки свого, причому також після "стандарту". Невтомний Еріксен зважився на удар у ближній кут, з яким Бойко не впорався - 1:1. Трибуни заревли, тиск наростав і... ледь не закінчився другим голом "Дніпра".

Гості знову майстерно розіграли штрафний, Ротань відкотив м'яч під удар Коноплянки, але мало не перейшовший у "Ліверпуль" півзахисник влучив у штангу. Цей епізод, втім, ніяк не збив наступальний порив лондонців. З допомогою Зозулі, боднувшего Яна Вертонгена в своїй штрафній під час нешкідливої боротьби за позицію і видаленого за це з поля, англійці забили ще настільки необхідні два м'ячі.

Всього чотири хвилини знадобилося Адебайору, щоб оформити дубль: на 65-й хвилині він замкнув простріл Еріксена зліва, а трохи згодом, отримавши передачу з глибини, тоголезець легко пішов Євгена Чеберячка, і відправив м'яч повз Бойка. У час, що залишився "Тоттенхем" спробував зіграти акуратно, йдучи вперед не самими великими силами. Рамос випустив на вістрі Євгена Селезньова, але його активність, ні старання Коноплянки, який двічі перевірив Льоріса небезпечними ударами, не допомогли гостям врятувати ситуацію.

Використані матеріали УЄФА