ua en ru

"Торнадо": фоторепортаж з мітингу на підтримку батальйону

"Торнадо": фоторепортаж з мітингу на підтримку батальйону Фото: мітинг на підтримку батальйону Торнадо

Суді по справі "Торнадо" перенесли на 16 серпня

Вдень біля будівлі Оболонського райсуду пройшов мітинг на підтримку "Торнадо". Тут же відбулася невелика сутичка. Адвокат підозрюваних заявив про те, що "торнадовцев" побили перед судовим засіданням. Пізніше стало відомо, що суд знову перенесли. РБК-Україна пропонує побачити фоторепортаж з сьогоднішнього мітингу

Бійців по справі "Торнадо" побили перед судом

"Їх (підозрюваних - ред.) били палицею по голові. Вони це засвідчать. Ми будемо скаржитися в прокуратуру, нехай розслідують... Це сталося сьогодні. Сьогодні вранці... Їх насильно розділи, наділи наручники, потім одягли природно і вони сиділи з наручниками ззаду в цьому акваріумі", - зазначив адвокат підозрюваних Володимир Якимів.

Засідання по справі Торнадо перенесли

Повідомляється, що оболонський райсуд Києва переніс розгляд справи батальйону "Торнадо" на 16 серпня 2016 року.

Біля будівлі суду по справі "Торнадо" сталася бійка

Під час мітингу бійці Національної гвардії намагалися затримати одного з активістів, який прийшов підтримати "торнадовцев", після чого зав'язалася бійка. До охорони порядку залучено близько 1 тис. поліцейських і нацгвардейцев.

Мітинг в підтримку "Торнадо"

Мітинг біля будівлі Оболонського суду проходить за участю 50 активістів, які вимагають проведення відкритого судового засідання по справі бійців "Торнадо". Серед мітингувальників є нардеп Семен Семенченко.

Будівлю Оболонського райсуду Києва оточене силами Національної гвардії. Також на місці чергує патруль Національної поліції і швидка допомога.

В суді розглянуть лише справа "Торнадо"

Оболонський райсуд Києва за справи батальйону "Торнадо" скасував на сьогодні розгляд інших справ.

"У зв'язку з повідомленнями про можливе блокування роботи суду, для забезпечення безпеки відвідувачів і учасників процесів 9 серпня 2016 р. в суді неробочий день, крім розгляду кримінального провадження стосовно працівників роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" ГУ МВС України в Луганській області", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, влітку 2015 року були затримані 8 бійців "Торнадо", за незаконне позбавлення волі і викрадення місцевих жителів, їх тортури, вбивства і низці інших тяжких злочинів. Пізніше стало відомо про розформування роти "Торнадо". На сьогоднішній день ліквідовано підрозділ, деяких бійців судять.