ua en ru

Торговельно-економічне співробітництво між Україною та Болгарією покращиться після підписання УА з ЄС, - Кожара

Торговельно-економічне співробітництво між Україною і Болгарією покращиться після підписання Україною угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це сьогодні після зустрічі з главою МЗС Болгарії Крістіаном Вігеніном повідомив міністр закордонних справ України Леонід Кожара, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми прийшли до думки, що угода про асоціацію і про поглиблену зону вільної торгівлі з Європейським союзом відкривають додаткові можливості для обох країн щодо розвитку торговельно-економічних відносин. По-перше, будуть зняті всі бар'єри в торгівлі як тарифного, так і нетарифного характеру", - сказав Кожара.

Крім того, міністр зазначив, що українська сторона вважає, що Болгарія матиме більшу вигоду від ЗВТ, ніж інші країни.

"Тому що продукція болгарських виробників вже добре знайома українським споживачам, тому болгарській стороні не потрібно буде докладати додаткових зусиль щодо реклами, маркетингу. Ці товари ми споживаємо десятки років і існує величезне поле для розширення таких відносин", - додав Кожара.

В свою чергу Вігенін запевнив, що Болгарія підтримує Україну в євроінтеграційній політиці.

"Ми хотіли б підтримати Україну у виборі про підписання угоди про асоціацію та надати можливість торгівлі в зоні вільної торгівлі", - сказав Вігенін.

За його словами, між Україною та Болгарією немає ніяких невирішених питань і країни намагаються активно співпрацювати в галузі туризму, науки, культури і освіти.