ua en ru

Торги на російському ринку акцій відкрилися зниженням основних індексів

Торги на російському ринку акцій відкрилися зниженням основних індексів Фото: російський ринок акцій

Індекс ММВБ знизився на 0,93%, РТС - на 0,87%

Торги на російському ринку акцій сьогодні, 26 серпня, відкрилися зниженням основних індексів. Про це свідчать дані на сайті РБК.

На 10:10 індекс ММВБ знизився на 0,93% - до позначки 1642,63 пункту. Індекс РТС знизився на 0,87% - до 751,88 пункту.

Вчора торги на російському ринку акцій завершилися зростанням основних індексів. Індекс ММВБ додав 1,47% - до позначки 1658,13 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії підріс на 4,65% - до 758,46 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 1,354 млрд руб.

Рішення Банку Китаю 25 серпня знизити ставки і норму резервування для китайських банків з метою стимулювання ліквідності дало ринкам перепочинок і дозволило котируванням трохи відновитися після нестримного падіння в попередні дні, вважає аналітик АКБ "Російський капітал" Анастасія Соснова. За її словами, в цілому, на майданчиках переважає негативний настрій учасників, і будь-яка несприятлива новина може вивести ринки із хиткої рівноваги. Зокрема, як зазначає експерт, про це свідчить динаміка американського індексу DJ, який після нетривалого корекційного зростання в підсумку закрився в мінусі.

Тому сьогодні спадний рух на ринках може отримати продовження, втім, вже без панічних розпродажів. У кращому випадку гравці на біржах можуть спробувати утримати поточні позиції, зазначила Соснова.

Сьогодні на ринку ймовірне зниження волатильності, додала головний аналітик УК "Паллада Ессет Менеджмент" Євгенія Канахіна. За її словами, після стресових торгів початку тижня учасники ринку можуть отримати перепочинок і зібратися із силами. "Початок дня на наших майданчиках буде позитивним. Сьогодні вийдуть дані про запаси нафти у США, які здатні посунути котирування і викликати реакцію на російських біржах", - прокоментувала аналітик.

Нагадаємо, вчора торги в Росії відкрилися зростанням основних індексів.