ua en ru

Торги на "Українській біржі" завершилися зниженням індексу UX на 2%

Торги на "Українській біржі" завершилися зниженням індексу UX на 2% - до 949,72 пунктів.

"В четвер, 4 жовтня, учасники вітчизняних торгів продовжували виходити з паперів, що обумовлено як невизначеністю відносно подальшого розвитку ситуації на світовій арені, так і сумнівами щодо перспектив українського фондового ринку, - зазначила економіст відділу інвестиційного консалтингу
"Альтана Капітал" Яна Лаврик. - У фокусі гравців сьогодні результати засідання ЄЦБ і виступ М. Драги. Як і очікувалося, процентна ставка була залишена на рекордно низькому рівні. При цьому глава нбу підкреслив, що зниження ставки на даному засіданні не розглядалося. Багато інвесторів очікують, що європейські фінансові еліти повернуться до питання зниження процентної ставки в кінці 2012 р. У своєму виступі Драги в черговий раз акцентував увагу на постійні проблеми Єврозони, тонко натякнувши на те, що відповідальність за виведення регіону з кризи лежить на політиках".

Крім того, вона підкреслила, що сьогодні виходили дані щодо числа заявок на допомогу з безробіття в США. Показник за минулий тиждень підвищився до 367 тис., однак виявився нижчим від прогнозів експертів. Статистика надала підтримку американським майданчикам.