ua en ru

Торги на українському фондовому ринку завершилися зниженням провідних індексів

Торги на українському фондовому ринку завершилися зниженням провідних індексів. За підсумками 19 грудня індекс "Української біржі" UX знизився на 1,72% - до 1456,29 пунктів, індекс ПФТС - на 0,98%, до 565,04 пунктів.
Всі акції в UX закрилися в мінусі. Котирування обвалилися "Стахановського вагонобудівного заводу" (-6,08%), "Крюківського вагонобудівного заводу" (грн-3,80%), "Донбасенерго" (-3,12%). Обсяг торгів на біржі склав 179,584 млн грн, з них на фондовому ринку - 91,521 млн грн, на терміновому ринку - 88,062 млн грн.
На ПФТС в лідерах торгів - "Єнакіївський металургійний завод" (+0,93%), падіння - "Маріупольський завод важкого машинобудування" (-3,40%). Обсяг торгів на ПФТС склав 725,711 млн грн, з них 705 млн грн - облігації Мінфіну.
Тиск на загальносвітові настрої надавали застереження агентства Fitch про можливість швидкого зниження кредитних рейтингів таких країн, як Франція, Італія, Іспанія, Бельгія і ряду інших. Падіння, викликане це новиною, після замінилося очікуваннями телефонної конференції міністрів фінансів країн єврозони, проте рішення moody's знизити кредитний рейтинг Бельгії відразу на дві сходинки не додавало інвесторам оптимізму.
"Більшість великих інвестфондів вже закрив свої річні баланси. Досить імовірно, що волатильність на ринках збережеться, однак з наближенням новорічних свят обсяги торгів почне скорочуватися. На цьому тижні в США і Європі буде опубліковано кілька важливих економічних звітів. Найбільше значення має щомісячна статистика по американському ринку нерухомості (з виходом декількох показників на цьому тижні), а також індекс ділового оптимізму Німеччини, що розраховується дослідницьким інститутом Ifo (публікація запланована на вівторок). У четвер у США вийде остаточна оцінка ВВП за третій квартал 2011 року, хоча ніяких відхилень від раніше опублікованих даних не очікується (2,0%). Більше уваги інвестори приділять даними за цей місяць, таким як індекс випереджальних економічних індикаторів Conference Board і кількість первинних заявок на допомогу з безробіття, вихід яких запланований на четвер", - відзначив головний стратегист ІК "Трійка Діалог" Кріс Уїфер.

Торги на українському фондовому ринку завершилися зниженням провідних індексів
Графік індексу UX за 19 грудня

Торги на українському фондовому ринку завершилися зниженням провідних індексів
Графік індексу UX за тиждень