ua en ru

Торги на ринку акцій РФ завершилися зниженням провідних фондових індексів

Торгова сесія на російському ринку акцій завершилася сьогодні зниженням провідних фондових індексів. За підсумками дня індекс ММВБ знизився на 1,39% - до 1462,17 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1500,05 пункту, що на 0,58% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard втратив 1,5%, завершивши день на відмітці 9903,39 пункту.
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова відзначає, що торги на російських біржах сьогодні почалися з різноспрямованої зміни основних індексів. Ближче до відкриття торгів у США в результаті погіршення зовнішнього фону індикатори перейшли на негативну територію. Настрої на фондових біржах Європи напередодні завтрашнього саміту лідерів Євросоюзу, на якому мають бути оголошені остаточні деталі плану виходу з боргової кризи, панували різноспрямовані і змінилися на більш песимістичні до завершення дня, говорить експерт.
За її словами, в Європі 26 жовтня відбудеться друга частина саміту лідерів Євросоюзу, на якій має бути представлений остаточний план виходу регіону з боргової кризи. Чекати моментального вирішення всіх проблем в Європі навряд чи варто, проте план - як мінімум - повинен дати інвесторам надію на поступову стабілізацію ситуації в регіоні.
"Індекс ММВБ в ході попередніх торгів намагався встояти вище подоланого вчора значення 1460 пунктів, проте ближче до завершення дня, після негативного відкриття торгів у США, значно ослабив свої позиції. Найближчою підтримкою для індексу виступає рівень 1430 пунктів, а опором є значення 1490 пунктів. ММВБ в ході торгів напередодні вийшов за рамки середньострокового низхідного каналу і тому той факт, чи зможе він утримати відіграні позиції до завершення поточного тижня, є для "биків" дуже важливим", - резюмувала Кожухова.