ua en ru

Торги на ринку акцій РФ завершилися різким зниженням провідних індексів

Торгова сесія на російському ринку акцій завершилася різким зниженням провідних фондових індексів. За підсумками дня індекс ММВБ знизився на 2,02% - до 1403,05 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1427,31 пункту, що на 1,52% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard втратив 2,03%, завершивши день на позначці 9551,15 пункту.
Начальник відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко відзначає, що російський ринок акцій відкрився зростанням від рівнів попереднього закриття. Проте вже в другій половині дня стало очевидно, що біржові індикатори роблять спроби скоректуватися вниз. Вниз пішли й ціни на нафту, що також чинило тиск на динаміку цінних паперів, особливо паперів компаній нафтогазової галузі, каже експерт.
За його словами, 18 жовтня російський ринок, швидше за все, буде плавно рости на тлі очікуваних позитивних макроекономічних новин. "Попит у покупців, ймовірно, будуть користуватися акції банків, які до недавнього часу перебували в опалі. Тепер же, коли попереду замаячили перспективи покращення фінансового стану європейського банківського сектора, а американські банки поки радують гарною звітністю, у паперів російських банків є всі шанси на зростання ", - резюмував Фоменко.