ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися сильним зниженням індексів

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні значним зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ просів на 1,54% - до 1324,01 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1372,61 пункту, що на 2,01% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня.

На думку аналітика ГК "АЛОР" Наталії Лесіної, відкриття торгів на російському ринку очікується в "негативній" зоні, оскільки сигнали з американського ринку негативні: індекси за підсумками сесії втратили близько половини відсотка. "Приводом для розпродажів стала чергова невдача з формування коаліційного уряду Греції, унаслідок чого в червні все ж таки пройдуть нові вибори до парламенту. Сьогодні відбудеться зустріч для формування тимчасового уряду, але розпродажу це не зупинило: серед населення висока підтримка у партії СІРІЗА, що не підтримує домовленості з Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом", - відзначає експерт. Крім того, неспокій інвесторів викликають виплати Греції по облігаціях у розмірі 435 млн євро, оскільки раніше країна реструктуризувала борг, внаслідок чого приватні інвестори втратили більше 50%. Так, якщо країна проведе виплати, оцінка даної події інвесторами може бути негативна.

Грецькі проблеми істотно вплинули на валютний ринок, а саме на пару євро/долар, яка опустилася нижче 1,28. Зміцнення долара понизило вартість "чорного золота", і ф'ючерс на нафту марки Brent знов повернувся в район 111 дол./бар. Таким чином, негативні торгові сигнали для російського ринку надходять не тільки з американського ринку у вигляді ф'ючерсів, що знижуються, на американські індекси, але і з сировинного ринку.

Торги на російському ринку акцій завершилися напередодні різноспрямованою динамікою провідних фондових індексів. Індекс ММВБ виріс на 0,55% - до 1344,75 пункту, індекс РТС знизився на 0,07% - до 1400,77 пункту. Обсяг торгів на об'єднаному фондовому майданчику ММВБ-РТС перевищив 394,37 млрд руб. Фондові торги в Європі 15 травня 2012 р. завершилися пониженням провідних індексів. Незважаючи на позитивні настрої інвесторів на відкритті торгів, викликані публікаціями макроекономічних даних Німеччини, ситуація погіршала після того, як стало відомо, що в Греції проводитимуться нові вибори до парламенту країни.

Нагадаємо, торги на ринку акцій РФ 15 травня завершилися різноспрямованою динамікою провідних індексів.