ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися сьогодні зростанням провідних фондових індексів

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зростанням провідних фондових індексів. Станом на 8:10 за київським часом індекс ММВБ підріс на 0,48% - до 1566,50 пункту. Індекс РТС піднявся до відмітки 1662,73 пункту, що на 0,45% вище за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard додав на відкритті 0,41%, почавши день на відмітці 10731,96 пункту.

Сьогодні на відкритті торгів зовнішній фон може сприяти незначному зростанню основних російських фондових індексів, підтримку яким нададуть високі ціни на нафту, відзначає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова. "Хоча ухвалене в Європі рішення про надання другого траншу допомоги Греції не гарантує вирішення проблем країни і ще вимагає опрацьовування безлічі деталей операції, воно дозволило утримати ринки від значних розпродажів, і інвестори поки зберігають помірно оптимістичні настрої. Протягом дня вплив на ринки можуть надати макроекономічні дані з Європи і США. Якщо статистика не виявиться такою, що розчаровує, мабуть, учасники відновлять обережні покупки", - вважає Кожухова.

На думку аналітика ГК "АЛОР" Наталії Лесіної, зовнішній фон на відкритті сьогоднішніх торгів складається помірно позитивний, що розташовує до формування відскоку вгору вже на початку сесії. "Приводом для поліпшення настроїв стане динаміка ф'ючерсів на американські індекси: ф'ючерс на індекс S&Р500 хоча і торгується в районі тих відміток, при яких закривався російський ринок, проте, сьогодні додає 0,1%, оскільки в моменті опускався на нижчі рівні. Якщо сигнали з американського ринку покупкам не перешкоджають, то зростання цін на "чорне золото" є драйвером зростання", - вважає експерт.

Сьогоднішній день буде насичений публікаціями статистичних даних. Вдень на хід торгів вплине публікація промислових замовлень в єврозоні, але найбільш значуща статистика вийде вже після закриття торгів на російському ринку. Згідно з прогнозом, продажі на вторинному ринку житла США збільшаться, що могло б підтримати світові ринки.

Торги на російському ринку акцій завершилися напередодні зниженням основних фондових індексів: індекс ММВБ впав на 1,28% - до 1558,98 пункту, індекс РТС знизився до відмітки 1655,2 пункту, втративши 1,14%. Значення індексу RTS Standard знизилося на 1,24% і склало 10688,13 пункту. Обсяг торгів на об'єднаному фондовому майданчику ММВБ-РТС перевищив 450 млрд руб.

Нагадаємо, торги на ринку акцій РФ 21 лютого завершилися зниженням провідних індексів.