ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися різноспрямованими змінами

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні різноспрямованими змінами провідних фондових індексів. Станом 8:10 за київським часрм індекс ММВБ просів на 0,06% - до 1541,45 пункту. Індекс РТС піднявся до відмітки 1603,13 пункту, що на 0,01% вище за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard додав на відкритті 0,11%, почавши день на відмітці 10557,12 пункту.

Зовнішній фон на відкритті сьогоднішніх торгів складається нейтральний, вважає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова. Торги на фондових біржах США напередодні завершилися різноспрямованим рухом основних індексів, зміни яких не перевищили 0,5%. Підтримку індексам подали дані про більше, ніж очікувалося, падіння кількості первинних звернень за виплатою з безробіття минулого тижня. В ході виступу перед Конгресом глава Федеральної резервної служби (ФРС) США Бен Бернанке повідомив про наявність знаків відновлення економіки (темпи якого, проте, були названі дуже повільними), що надало помірно сприятливу дію на ринок, повідомляє експерт.

З ринку сировини сьогодні поступають негативні сигнали. Вартість нафти WTI напередодні впала на 1,25 дол. - до рівня 96,36 дол./бар. Сьогодні з ранку ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням в березні додають у вартості 0,11%, торгуючись на рівні 96,46 дол./бар. "Тиск на котирування чинили опубліковані ще 1 лютого дані про зростання запасів ресурсу, а також вагоме скорочення попиту на бензин минулого тижня", - відзначає Кожухова.

Аналітик ГК "АЛОР" Наталія Лесіна вважає, що початок завершальної сесії тижня може відбутися поблизу рівнів закриття попередніх торгів. На думку експерта, зовнішній фон нейтральний і до серйозних коливань не підштовхує. "Ф'ючерси на американські індекси продовжують торгуватися на високих рівнях: ф'ючерс на індекс S&Р500 утримується трохи вище 1320 пунктів. При цьому сьогодні ф'ючерси на американські індекси злегка корегуються, що викликане очікуванням оголошення ключової статистики тижня", - повідомляє аналітик. Увага інвесторів буде сьогодні прикована до статистики по ринку праці США, яка очікується досить слабкою. Найбільші побоювання викликає не рівень безробіття в країні, а скорочення кількості нових робочих місць, відзначає аналітик.

Торги на російському ринку акцій завершилися напередодні зростанням основних фондових індексів: індекс ММВБ виріс на 0,2% - до 1542,39 пункту, індекс РТС - на 0,19% - до 1602,67 пункту. Значення індексу RTS Standard підвищилося на 0,05% і склало 10557,62 пункту. Обсяг торгів на об'єднаному фондовому майданчику ММВБ-РТС склав більше 340 млрд руб. Фондові торги в Європі 2 лютого 2012 р. закрилися незначним зростанням провідних індексів. Настрої інвесторів багато в чому визначила макроекономічна статистика із Сполучених Штатів.

У червоній зоні торгуються сьогодні фондові майданчики Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Звідний індекс регіону MSCI ASIA APEX 50 станом на 8:00 за київським часом знизився на 0,27%. Японські індикатори Nikkei і Nopix просіли на 0,43% і 0,22% відповідно. Індекс Гонконгу Hang Seng втрачає 0,1%.

Нагадаємо, фондові торги в США 2 лютого завершилися незначною зміною індексів.