ua en ru

Торги на ринку акцій РФ 30 березня почалися зростанням провідних фондових індексів

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зростанням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ виріс на 1,17% - до 1512,29 пункту. Індекс РТС додав 1638,23 пункту, що на 1,54% вище за рівень закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій завершилися напередодні зниженням основних індексів. За підсумками основної торговельної сесії індекс ММВБ впав на 1,68%, а індекс РТС втратив 2,10%. Торги в Європі завершилися на песимістичній ноті: регіональний індекс Euro Stoxx 50 знизився на 2,06%.

Негативний вплив на ринки крім настроїв в США надали заяви представника міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's про можливість другої реструктуризації грецького боргу, а також новини про незгоду ряду держателів облігацій Греції на обмін боргових паперів.

Сьогодні з ранку ф'ючерси на основні американські індекси відновлюються і додають у вартості близько 0,2%. На торгах в Азії спостерігаються різноспрямовані настрої, в той час як вартість нафти і металів йде вгору. З негативних новин дня аналітики відзначають дані про несподіване падіння промислового виробництва в Японії в лютому на 1,2%.