ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися значним зростанням провідних індексів

Торги на російському ринку акцій 2 липня завершилися значним зростанням основних індексів. Індекс ММВБ додав 2,12% - до позначки 1514,33 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії виріс на 2,08% - до 1390,47 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня перевищив 563 млрд руб. (близько 16,4 млрд дол.).

Торги на російському ринку акцій 2 липня завершилися значним зростанням основних індексів. Індекс ММВБ додав 2,12% - до позначки 1514,33 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії виріс на 2,08% - до 1390,47 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня перевищив 563 млрд руб. (близько 16,4 млрд дол.).

Серед найбільш торговуваних в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції "Магніту" 9+3,33%), "Лукойлу" 9+2,23%), "Газпрому" (+2,00%), "Норнікеля" (+1,79"), Московської біржі (+1,08%). У "червоній" зоні масових розпродажів "блакитних фішок" не спостерігалося.

Торги на російському ринку акцій 2 липня 2014 р. і почалися зростанням фондових індексів. Станом на 10:10 за київським часом індекс ММВБ збільшився на 0,12% - до 1484,76 пункту. Індекс РТС збільшився до позначки в 1363,12 пункту, що на 0,07% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

Російський індекс ММВБ знову перевалив через критичну межу в 1500 пунктів, що стало наслідком, швидше, технічних чинників, адже конфлікт в Україні аж ніяк не вичерпано, а загроза економічних санкцій з боку Заходу все ще тяжіє над ринком. Однак інвестори, схоже, більше довіряють оптимістичному сценарію розвитку подій, вважає аналітик АКБ "Російський капітал " Анастасія Соснова.

Брокер по роботі з ключовими клієнтами ФГ БКС Володимир Крохальов не виключає зростання 3 липня волатильності на російському фондовому ринку, що може бути наслідком впливу великого обсягу публікованих статистичних даних. Також інвестори чекають виступів глав Центробанків ЄС і США. Європейський фінансовий регулятор, швидше за все, не принесе змін у грошово-кредитну політику регіону, а от від виступу Д.Йеллен інвестори очікують більшої ясності щодо термінів згортання QE і можливого зростання ключової ставки. Індекс ММВБ перевищив рівень 1500 пунктів, наблизившись до максимумів тижневої давності, проте слід обережно підходити до питання відкриття довгих позицій, так як фондові ринки ростуть без корекції вже більше двох місяців, додав експерт.

Як відзначають аналітики ІГ "Норд-Капітал", на хвилі ранкових покупок індекс ММВБ зумів оновити свій п'ятиденний максимум, що є короткостроковим технічним сигналом на користь продовження зростання. Таким чином, відбулися в попередні дні спроби розпродажів зазнали невдачі. Масштабне корекційна падіння поки не склалося. Найбільш вірогідним сценарієм розвитку подій до кінця поточного тижня залишається волатильна консолідація в межах 1450-1520 п. за індексом ММВБ.

Деякі експерти, однак, припускають, що частина учасників ринку віддадуть перевагу зафіксувати отриману сьогодні прибуток, що позначиться на динаміці індексів.