ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися різноспрямованим рухом провідних індексів

Торги на російському ринку акцій 5 червня завершилися різноспрямованим рухом основних індексів. І

Торги на російському ринку акцій 5 червня завершилися різноспрямованим рухом основних індексів. Індекс ММВБ знизився на 0,34% - до позначки 1470,70 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії додав 0,68% - до 1333,86 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня перевищив 357 млрд руб.

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції Новатека (+2,72%), МТС (+2,24%). У "червоній" зоні завершили сесію папери, в т.ч., Газпрому (-0,90%) і банку ВТБ (5,24%).

Торги на російському ринку акцій 5 червня 2014р. і почалися різноспрямовано. Станом на 10:10 мск індекс ММВБ знизився на 0,17% - до 1473,34 пункту. Індекс РТС виріс до позначки в 1328,37 пункту, що на 0,26% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

Начальник відділу довірчого управління Абсолют банку Іван Фоменко відзначає, що з ранку російський ринок акцій консолідувався поблизу максимальних значень, перебуваючи (так само як і всі ринки в очікуванні результатів засідання ЄЦБ. Головним чином, учасники очікували від європейського фінансового регулятора не тільки ослаблення кредитно-грошової політики, але і додаткові заходи, спрямовані на стимулювання економічного зростання. Можна сказати, що рішення ЄЦБ і подальші заяви Маріо Драгі в деякій мірі перевершили очікуваний результат. Реакція фондових ринків була позитивною - зростання за біржовим індексам посилився. Проте російський ринок був менш чутливий: під кінець дня більшість цінних паперів, що торгувалися в червоній зоні. Цілком можливо, що корекція до недавнього зростання поступово бере своє, і 6 червня інвестори віддадуть перевагу фіксації прибутку.

Аналітик "Відкриття-Брокер" Андрій Кочетков додає, що "відчувається вплив наради з президентом з питань ПЕК". Наполегливі прохання незалежних виробників щодо позбавлення Газпрому монополії на транспортування газу як всередині, так і за межами країни чинять тиск на котирування акцій газового гіганта. У той же час залишається неясним питання про можливої докапіталізації Газпрому з боку держави. Варто також звернути увагу на ситуацію з паперами ВТБ. Різке зростання вартості запозичення паперів говорить про можливих різких рухах котирувань, зазначає він.