ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися "боковиком" провідних індексів

Торги на російському ринку акцій 23 червня завершилися "боковиком" основних індексів. Індекс ММВБ не змінився, залишившись на рівні 1486,30 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії додав 0,76% - до 1376,10 пункту.

Торги на російському ринку акцій 23 червня завершилися "боковиком" основних індексів. Індекс ММВБ не змінився, залишившись на рівні 1486,30 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії додав 0,76% - до 1376,10 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 346 млрд руб.

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня опинилися акції Газпрому (+1,08%), "Роснєфті" (+0,88%),. У "червоній" зоні завершили сесію папери Лукойлу (-0,88%), Сбербанку (-0,57%).

Торги на російському ринку акцій 23 червня 2014р. почалися зростанням провідних фондових індексів. Станом на 10:11 мск індекс ММВБ збільшився на 0,66% - до 1496,15 пункту. Індекс РТС виріс до позначки в 1373,93 пункту, що на 1,12% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

Керівник аналітичного департаменту ІК "Golden Hills-Капітал АМ" Наталія Самойлова зазначає, що день пройшов досить нудно і характеризувався різноспрямованими рухами російських бенчмарок. З ранку позитивний вплив на фондовий ринок зробили дані з ділової активності Китаю, які не тільки перевищили прогнозне і травневе значення, але і перейшли на територію зростання - вище 50-пунктовой позначки. Однак європейські майданчики відкрилися в мінусі, відреагувавши на розчаровують звіти PMI країн єврозони. У результаті російські індекси то переходили на зелену територію, то знову йшли в мінус протягом всього дня.

Російський індекс ММВБ спробував було знову просунутися ближче до 1500 пунктів, проте і ця спроба не увінчалася успіхом. Нафта Brent, злетіла на тлі іракської кризи до $115 за барель, чинить слабку підтримку російських фондових індикаторів. З іншого боку, над Росією висить загроза введення нових санкцій з боку Євросоюзу і США, які можуть вплинути на економічну сферу співробітництва. Рішення про санкції проти Росії буде прийматися на саміті ЄС, запланований на 26-27 червня. Таким чином, надія на зростання російських індексів до саміту ЄС залишається примарною, вважає аналітик АКБ "Російський капітал" Анастасія Соснова.

Начальник відділу довірчого управління Абсолют банку Іван Фоменко відзначає, що гравці інвестори стежать за дивидендными отсечками. Російський ринок відкрився на позитивній ноті на тлі сприятливої статистики з Китаю, але не зміг розвинути зростаючу динаміку, і після відкриття європейських торгів та публікації макроекономічної статистики з єврозони біржові індикатори стали знижуватися. Втім, ситуація досить швидко стабілізувалася. Новин і чинників, здатних вплинути на зміну тренда, немає.