ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися зниженням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 20 червня 2014 р. почалися зниженням фондових індексів.

Торги на російському ринку акцій 20 червня 2014 р. почалися зниженням фондових індексів. Станом на 09:10 за київським часом індекс ММВБ знизився на 0,21% - до 1491,97 пункту. Індекс РТС знизився до позначки в 1365,95 пункту, що на 0,41% нижче рівня закриття попереднього торгового дня

Торги на російському ринку акцій 19 червня завершилися невеликим зростанням основних індексів. Індекс ММВБ додав всього 0,05% - до позначки 1504,43 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії виріс на 0,63% - до 1371,55 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 331 млрд руб.

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції Ощадбанку (+1,23%), "Норнікеля" (+0,87%). В "червону зону пішли папери Лукойлу (-0,70%) і "префи" "Сургутнафтогазу" (-2,37%).

На думку головного аналітика управління досліджень і аналітики Промсвязьбанка Олега Шагова, загальний фон для російського ринку на початку дня сьогодні складається змішаним. Ф'ючерси на індекси США змінюються мало. Азіатські ринки не показують єдиної динаміки. Ціни на нафту Brent коливаються в районі позначки 115 дол. за барель. Старт російської торговельної сесії очікується сьогодні в нейтральному ключі; надалі індекс ММВБ продовжить коливання поблизу поточних рівнів у рамках сформованої області расходящейся консолідації. Сьогодні привернуть увагу дані по індексу споживчої довіри в єврозоні, промислових замовлень в Італії, платіжним балансом в єврозоні. Важливою подією для американського ринку акцій стане майбутній в п'ятницю 20 червня Quadruple Witching, коли закінчується термін дії ф'ючерсів і опціонів на індекси та акції. Після цього дня американський ринок акцій часто йде в корекцію.

Як вважає заступник генерального директора ІФ "Олма" Олексій Бистров, сьогодні на початку торгів можлива деяка корекція вниз - ознаки призупинення росту по світовим фондовим індексам можуть позначитися на активності покупців і на російському ринку. Гірше ринку можуть виявитися акції Башнафти, Сєвєрсталі і Газпром нафти, які з сьогоднішнього дня торгуються "без дивідендів" в режимі Т+2. Між тим ф'ючерси на нафту Brent залишаються поблизу 115 дол. за барель - досить високо, щоб підтримати інтерес до російського нафтогазового сектора в цілому.