ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні різноспрямованим рухом індексів

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні різноспрямованим рухом провідних фондових індексів, передає РБК. Станом на 9:40 за київським часом індекс ММВБ знизився на 0,21% - до 1662,84 пункту. Індекс РТС піднявся до відмітки 1889,07 пункту, що на 0,02% вище за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard втратив на відкритті 0,02%, почавши день на позначці 11279,23 пункту.
На ФБ ММВБ в лідерах зниження на початку торговельної сесії опинилися папери "Лукойлу" (-1,92%), "РусГідро" (-0,22%), "Поліметалу" (-2,16%), "Полюс Золота" (-0 , 89%) і "Распадськой" (-0,99%). У РТС ростуть котирування більшості компаній гірничодобувного сектора.
Аналітики компанії "Атон" нагадують, що напередодні торги на російських фондових майданчиках завершилися зростанням основних індикаторів. Індекс ММВБ до закриття виріс на 1,29%, а індекс РТС додав 1,23%. Торги на фондових біржах США також завершилися зростанням основних індикаторів більш ніж на 1%. Сьогодні з ранку ф'ючерси на основні американські індекси додають у вартості близько 0,2%. На торгах в Азії спостерігаються переважно оптимістичні настрої, кажуть експерти.
За їх словами, сьогодні в США о 15:15 за київським часом будуть опубліковані дані про зміну кількості робочих місць у приватному секторі країни в травні 2011 р. згідно звіту ADP. Дані передують ключовій інформації щодо стану ринку праці країни, публікація якої очікується 3 червня. У Росії звітність за US GAAP за I квартал 2011 р. представить компанія VimpelCom.
"Індекс ММВБ за підсумками попередньої торгової сесії закріпився вище опору 1650 пунктів, але до завершення торгів втратив вагому частину відіграних раніше позицій. Найближчим ключовим опором для індексу виступає позначка 1690 пунктів, завершення дня вище за яку свідчило б на користь повернення середньостроковій ініціативи на бік "биків". Сьогодні корекція вартості нафти і металів з локальних максимумів, короткострокова перекупленість нашого ринку, а також важливість найближчого опору можуть перешкодити впевненого руху наверх протягом дня", - резюмували аналітики компанії "Атон".