ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися зростанням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 23 липня 2014 р. почалися зростанням провідних фондових індексів.

Торги на російському ринку акцій 23 липня 2014 р. почалися зростанням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ виріс на 0,29% - до 1410,11 пункту. Індекс РТС піднявся до позначки 1275,64 пункту, що на 0,69% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій 22 липня завершилися зростанням основних індексів. Індекс ММВБ піднявся на 1,55% - до позначки 1405,97 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії додав 2,24% - до 1266,88 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав майже 2,07 трлн руб.

Серед найбільш торгованих в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції "Норнікеля" (+2,79%), "Сбєрбанку" (+2,27%), "Лукойлу" (+1,55%), "Газпрому" (+1,28%) і т.д. Серйозних розпродажів "блакитних фішок" в "червоній" зоні не спостерігалося.

За словами головного аналітика управління досліджень і аналітики ВАТ "Промсвязьбанк" Олега Шагова, старт російської торгової сесії пройде в нейтральному ключі, припускаючи, що в очікуванні інвесторами подальшого розвитку подій, так чи інакше пов'язаних з українською кризою, індекс ММВБ буде розвивати консолідацію поблизу поточних рівнів.

Разом з тим, на поведінку фондового ринку РФ продовжить чинити вплив розвиток ситуації на світових фінансових і сировинних ринках, корпоративні новини, а також заплановані дані макроекономічної статистики. З числа останніх сьогодні привернуть увагу дані щодо індексу ділового клімату у Франції, індексу споживчої довіри в єврозоні, індикаторами іпотечного ринку в США, а також запасах нафти і нафтопродуктів в США.

Як вважає голова ради директорів ІГ "Норд-Капітал" Яків Шляпочник, ринок відкриється з незначною зміною, поблизу позначки 1405 п. за індексом ММВБ. Найближчими підтримкою залишаться рівні 1400, 1390 п. В якості значущих опорів виступлять позначки 1420, 1430 п. Ймовірно, після нейтрального старту торгів локальний ринок перейде в стан бічного руху дещо вище рівня 1400 п. за індексом ММВБ.

Невизначений зовнішній фон поки не сприяє спрямованому руху російських акцій. У другій половині дня настрої учасників торгів будуть залежати від характеру руху західних індексів і ф'ючерсів на нафту. Певний вплив на хід торгів може надати вечірня публікація першої оцінки липневого індексу споживчої довіри єврозони (17:00 за київським часом). Протягом наступного дня також не варто виключати можливого негативного впливу пов'язаних з Україною геополітичних новин.

На думку аналітика АКБ "Російський капітал" Анастасії Соснової, в середу, 23 липня, у відсутність новин очікується рух котирувань російських компаній у боковику, оскільки купувати активи в умовах високої невизначеності багатьом гравцям не з руки.