ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися на негативній території

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні невеликим зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ знизився на 0,45% - до 1546,38 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1688,55 пункту, що на 0,65% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня.

Зовнішній фон на відкритті сьогоднішніх торгів складається помірно негативний, вважає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова. "Торги на фондових біржах США напередодні завершилися невеликим зниженням основних індексів, які втратили близько 0,1-0,3%, що в цілому було закономірне після упевненого зростання вдень раніше. Опубліковані 27 березня ц.р. макроекономічні дані не можна було назвати сильними, і інвестори не змогли знайти приводи для продовження ралі", - відзначає експерт.

З ринку нафти надходять нейтральні сигнали. Ціна нафти марки WTI з постачанням в травні напередодні виросла на торгах на 30 центів до рівня 107,33 дол./бар. Опубліковані Американським інститутом нафти дані при цьому показали зростання як запасів нафти, так і бензину за минулий тиждень, що чинить тиск на вартість "чорного золота" на сьогоднішніх торгах.

Сьогодні з ранку ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням в травні втрачають 0,55%, торгуючись на рівні 106,75 дол./бар., тоді як ф'ючерси на нафту марки Brent знижуються на 0,44%, торгуючись на рівні 124,99 дол./бар. "Звіт Міністерства енергетики США сьогодні може показати зростання запасів ресурсу за минулий тиждень на 2,6 млн бар. Негативний вплив на ціни роблять також новини про можливе використання стратегічних запасів нафти у США на тлі зростання цін на бензин та інші нафтопродукти", - вважає Кожухова.

На думку аналітика, сьогодні на відкритті торгів зовнішній фон сприяє помірному зниженню основних російських фондових індексів, які послідують за погіршенням настроїв за кордоном. "Якщо протягом дня у ринків не з'явиться приводів для оптимізму, можна чекати збереження негативної динаміки, проте причин для значних розпродажів поки також немає. Найімовірніше, що протягом дня ми спостерігатимемо "боковик". Активність гравців може збільшитися в другій половині дня після публікації макроекономічних даних із США, які напевно зроблять значний вплив на підсумок сьогоднішніх торгів. Статистика із США в найближчий день може визначити зокрема середньостроковий напрям руху нашого ринку", - укладає експерт.

Нагадаємо, напередодні торги на російському ринку акцій завершилися незначним зниженням провідних індексів: індекс ММВБ знизився на 0,69% - до 1554,28 пункту, індекс РТС - на 0,77% - до 1699,73 пункту. Обсяг торгів на об'єднаному фондовому майданчику ММВБ-РТС склав 540 млрд руб.