ua en ru

У Торецьку поліцейські затримали інформатора терористів

У Торецьку поліцейські затримали інформатора терористів Фото: чоловік маскувався під мирного жителя Торецька

На совісті поплічника терористів артудари по рідному місту

Поліція затримала 34-річного жителя Торецька (Донецька область), який протягом семи місяців за допомогою соцмереж передавав горлівським бойовикам дані про позиції Збройних Сил України. Про це повідомляє прес-служба Бахмутського відділу поліції в області.

"На совісті поплічника терористів, який маскувався під мирного жителя, - артудари по рідному місту. Крім того, чоловік мав намір узяти в полон військовослужбовця ЗСУ та передати в "ДНР", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що інформатор налагодив контакти з жителями Торецька, які у 2014 році вступили у лави незаконних збройних формувань і після звільнення міста втекли в окуповану Горлівку.


Поліцейські встановили, що у грудні 2014 року підозрюваний через соціальну мережу познайомився з жінкою, яка на всіх фото, опублікованих у мережі на своїй сторінці, була у камуфльованому одязі з символікою "ДНР". Жінка просила чоловіка дізнаватися про позиції ЗСУ, переміщення техніки і військовослужбовців та пересилати дані у соцмережі.

"Зловмисник спеціально вистежував місця дислокації військових і в листуванні повідомляв про кількість бійців у підрозділах ЗСУ, танків, БРДМ та іншої техніки, яка перебувала на оборонному рубежі поблизу Торецька. Жінка, якій передавав інформацію затриманий, - 43-річна жителька Торецька, яка перебуває у розшуку за участь у НЗФ "ДНР" та злочини проти мирного населення", - з'ясували в поліції.

Щодо інформатора відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 256 КК (сприяння учасникам злочинної організації).

Нагадаємо, раніше СБУ видворила російського найманця, який хотів приєднатися до ДНР.