ua en ru

Топ–менеджери Goldman Sachs в кінці січня продали свої акції на 20 млн дол

Дев'ять топ-менеджерів Goldman Sachs в кінці січня продали свої акції на 20 млн дол. за середньою ціною 107,24 дол. за штуку, передає телеканал "Россия24".

Враховуючи інформованість топ-менеджерів про стан справ у банку, це може вказувати на можливе зниження котирувань компанії.

Нагадаємо, чистий прибуток банку Goldman Sachs в 2011 р. знизилася на 67% - до 2,51 млрд дол. У звіті банку за IV квартал 2011 р. відзначається зниження доходу від організації IPO на 65%, від інвестиційного банкінгу - на 42%, від кредитування - на 55%.

При цьому, як зменшувалися прибутку, компанія почала витрачати все більше коштів на викуп власних акцій. В 2009-2010 рр. Goldman використовував 71% чистого прибутку на бай-бек. У 2011 р. на ці цілі пішли кошти, обсяг яких перевищує чистий дохід компанії в 2,5 рази. Скептики стверджують, що банк намагається утримати ціни на акції на плаву щосили, так як керівництву компанії тепер необхідно чекати 3 роки, перш ніж позбутися від акцій, які вони одержували як компенсацій і бонусів.

На фінансову ситуацію, що погіршується вказує зниження частки власного капіталу першого рівня. У той час як всі інші американські банки оздоровлюють свої баланси, Goldman Sachs знизив цей показник до 13,8%. Напередодні кредитної кризи в 2008 р. він перебував на рівні 11,6%. Тоді від банкрутства Goldman врятували грошові вливання від Міністерства фінансів США та щедрі кредити ФРС.