ua en ru

Топ-менеджер ОПЗ звинуватив Саакашвілі у спробі заробити на заводі

Топ-менеджер ОПЗ звинуватив Саакашвілі у спробі заробити на заводі

Заступник директор Одеського припортового заводу (ОПЗ) Микола Щуриков заявив, що глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі намагається заробити на заводі. Про це він сказав журналістам у Солом'янському районному суді Києва, де йому визначали запобіжний захід у кримінальній справі про розкрадання коштів ОПЗ, повідомляють українські ЗМІ.

"Є організоване міжнародне угруповання. Якщо ми візьмемо справу, яка сьогодні слухається, вона почалася задовго до того, як я потрапив на ОПЗ, десь за півроку. Якщо ви пам'ятаєте, в кінці минулого року була урядова криза. Тоді пан Саакашвілі виступив у ЗМІ, заявивши про 90 млн доларів збитків, завданих заводу. Коли я це почув, я пішов на ефір і сказав Саакашвілі, що він не правий, і я доведу зворотне. Завод отримує користь від усіх підписаних контрактів. Сказав, що я готовий на поліграфі відповісти на будь-які питання, і я не бачу, що я когось обдурив або вступив з кимось в змову", - заявив Щуриков.


"Цілі, які переслідував Саакашвілі... Ви знаєте, що він цілився в той час на прем'єра, а друге, він губернатор області, де розташований ОПЗ. І в разі зміщення директора підприємства він би став учасником заміни його на іншу особу. Йому сприяв заступник ГПУ і керівник Одеської обласної прокуратури пан Сакварелідзе, у часи якого почали порушувати справу по ОПЗ. Він мав усі можливості розслідувати цю справу через ГПУ, але чомусь цього не сталося, тому міжнародна організована група працює через НАБУ, де вона має свого резидента, першого заступника директора НАБУ Углаву", - резюмував Щуриков.

Раніше в інтерв'ю українським ЗМІ Щуриков вже висловив думку про те, що метою губернатора Одеської області є усунення з посад керівництва ОПЗ.

"Згідно із законом, призначення на керівні посади підприємств державного сектору економіки проводяться лише з погодження губернатора відповідної області. Відповідно, як тільки Саакашвілі, будучи губернатором області, зніме керівництво ОПЗ, він отримає повний вплив, або ж буде шантажувати керівників вищої ланки, які там залишились, або вони поставлять свого директора. Тобто все буде узгоджуватися з ним. Йому потрібно отримати доступ до заводу і знову впроваджувати туди якісь свої корупційні схеми", - заявив Щуриков.

"І друге: я все-таки вважаю, що це "незастигша рана" образи на мене. Що я зможу вийти в ефір і сказати, що він злочинець. Я дійсно вважаю, що він злочинець і буду доводити", - додав він.

Нагадаємо, Щуриков проходить по кримінальній справі про розкрадання коштів Одеського припортового заводу. Йому і першого заступника голови "Нафтогазу України", голові наглядової ради ОПЗ Сергію Переломі закидають розтрату 205 млн гривень.