ua en ru

Томбінський закликав Раду прийняти зміни в Конституцію з децентралізації до кінця січня

Томбінський закликав Раду прийняти зміни в Конституцію з децентралізації до кінця січня Фото: Ян Томбінський

В ЄС вважають, що ВР повинна прийняти до кінця сесії у першому читанні проект змін до Конституції в частині судової реформи, і в другому читанні - в частині децентралізації

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський вважає, що до кінця поточної сесії Верховна Рада повинна прийняти в першому читанні проект змін до Конституції в частині судової реформи, і у другому читанні проект змін до Конституції в частині децентралізації, який передбачає так званий особливий статус Донбасу. Про це передає кореспондент "РБК-Україна".

"Зміни до Конституції і процедура записана в самій Конституції. Я так розумію, були пропозиції і від президента, і від парламенту, щоб проголосувати ці зміни на поточній сесії. А закінчити прийняття на наступній, яка почнеться з лютого 2016 року (наступна сесія починається в перший вівторок лютого - Авт.), - сказав РБК-Україна посол ЄС в Україні Ян Томбінський.

На уточнююче питання кореспондента РБК-Україна про те, який кінцевий термін прийняття Верховною Радою проекту змін до Конституції в частині децентралізації, який був прийнятий в першому читанні 31 серпня, посол ЄС в Україні відповів: "Потрібно, щоб парламент завершив те, що почав робити - прийняв проект у другому читанні на поточній сесії (до кінця січня - Авт.)".

Нагадаємо, раніше Ян Томбінський заявив, що у новій Конституції України має бути чіткий розподіл функцій між гілками влади.