ua en ru

Томбінський стурбований прийняттям ВР законів у невідповідності з процедурами

Ян Томбінський стурбований прийняттям законів Верховною Радою України  у невідповідності з належними процедурами.

Посол Європейського Союзу Ян Томбінський (на фото) стурбований прийняттям законів Верховною Радою України (ВР) у невідповідності з належними процедурами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва ЄС в Україні.

"Я стурбований тим, яким чином сьогодні у парламенті було проголосовано за деякі закони. Норми слід приймати з дотриманням належних процедур. В іншому випадку довіру до демократичних інститутів і правової системи виявляється під загрозою", - сказав він.

Нагадаємо, оскільки опозиція продовжувала блокувати трибуну і президію ВР, парламентська більшість сьогодні, 16 січня, голосувала за цей законопроект підняттям рук. Рахункова комісія фіксувала результати голосування.

Сьогодні народні депутати України схвалили законопроект № З000 "Про державний бюджет України на 2014 р.". За відповідне рішення проголосували 249 народних депутатів. Доходи держбюджету на 2014 р. передбачені в сумі 392 млрд 404 млн 327,7 тис. грн, у тому числі доходи загального фонду - у сумі 347 млрд 515 млн 815 тис. грн. і доходи спеціального фонду - в сумі 44 млрд 888 млн 512,7 тис. грн. Витрати держбюджету на 2014 р. передбачені в сумі 447 млрд 294 млн 687,9 тис. грн, у тому числі витрати загального фонду держбюджету - в сумі 401 млрд 113 млн 217 тис. грн. та видатки спеціального фонду - у сумі 46 млрд 181 млн 470,9 тис. грн.

Також, сьогодні нардепи підтримали законопроект №3893"Про внесення змін до закону України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань". За відповідне рішення проголосували 236 народних депутатів, проти - 0, утрималися - 0 депутатів. Законом передбачено звільнення від кримінальної відповідальності в порядку та на умовах, визначених цим законом, осіб, які є підозрюваними або обвинуваченими (підсудними) у вчиненні в період з 21 листопада по 26 грудня 2013 року.

Зазначимо, вчора Він провів зустріч з представниками Автомайдану.

Вчора ЄС оприлюднив повний текст угоди про асоціацію, включаючи зону вільної торгівлі.

У листопаді 2013 р. українська влада відмовилися підписувати угоду про асоціацію з ЄС, зазначивши, що ще не готові до цього. За підсумками саміту Східного партнерства у Вільнюсі, між Україною та ЄС підписано жодного документа не було, навіть очікуваного деякими політичними експертами рамкової угоди про наміри.