ua en ru

ЄС оприлюднив повний текст угоди про асоціацію з Україною

ЄС оприлюднив повний текст угоди про асоціацію, включаючи зону вільної торгівлі.

Європейський Союз оприлюднив повний текст угоди про асоціацію, включаючи зону вільної торгівлі. Про це у своєму Twitter повідомив європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Документ оприлюднений на сайті зовнішньої служби ЄС (http://www.eeas.europa.eu/ukraine/assoagreement/assoagreement-2013_en.htm)

"Україна: повний текст Угоди про асоціацію з ЄС покаже всім цю прозору та вигідну пропозицію та розвіє всі міфи", - прокоментував у своєму Twitter цю подію Фюле.

Прес-аташе представництва ЄС в Україні Давид Стулік пояснив РБК-Україна, що в зазначеному тексті угоди немає ніяких змін і оновлень. "Раніше текст був опублікований на сайті Європарламенту, а тепер його опублікувала у себе профільна структура - Єврокомісія. І комісар Фюле про це оголосив", - зазначив Стулік.

30 серпня 2013 р. текст УА в українському перекладі було оприлюднено на сайті Кабміну: http://www.kmu.gov.ua/kmu/control/uk/publish/article?art_id=246581344&cat_id=223223535

Нагадаємо, у листопаді 2013 р. українська влада відмовилися підписувати угоду про асоціацію з ЄС, зазначивши, що ще не готові до цього. За підсумками саміту Східного партнерства у Вільнюсі, між Україною та ЄС підписано жодного документа не було, навіть очікуваного деякими політичними експертами рамкової угоди про наміри.