ua en ru

Томбінські і Теффт сьогодні відвідають Тимошенко, - Немиря

Посол Європейського союзу Ян Томбінські та посол США Джон Теффт відвідають сьогодні у м. Харкові екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Про це повідомила прес-служба ВО "Батьківщина" з посиланням на голову комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, члена фракції "Батьківщина" Григорія Немирі.

Зустріч має розпочатися об 11:30.

Немиря зазначив, що протягом 4-х місяців послам відмовляли у цій зустрічі. На його думку, надання дозволу на зустріч з Тимошенко пов'язано з тим, що наступного місяця до України прибуває місія Європейського парламенту під головуванням Пета Кокса і Олександра Кваснєвського.

Окрім того, Немиря додав, що сьогодні у Страсбурзі має відбутися спеціальне засідання комітету із закордонних справ Європарламенту, де, зокрема, виступатиме захисник Тимошенко Сергій Власенко.

"Така увага Європейського парламенту до виконання умов задля підписання угоди про асоціацію є об'єктивною, оскільки саме Європарламент, якщо угода буде підписана, має розглянути питання про її ратифікацію", - цитує прес-служба словам Немирі.

Читайте також: Є всі передумови для підписання угоди про асоціацію України з ЄС у 2013 році, - нардеп