ua en ru

Тільки десята частина пенсіонерів Донецька переоформила свої пенсії на інших територіях, - Лук'янченко

Тільки десята частина пенсіонерів Донецька переоформила свої пенсії на інших територіях, - Лук'янченко Джерело фото:EPA
У Донецьку за 6 місяців 2014 р. з 272 тис. пенсіонерів переоформили свої пенсії в інших областях тільки 38,6 тис. осіб, тобто десята частина.

У Донецьку за 6 місяців 2014 р. з 272 тис. пенсіонерів переоформили свої пенсії в інших областях тільки 38,6 тис. осіб, тобто десята частина. Про це заявив мер міста Донецька Олександр Лук'янченко в ефірі програми "События" на телеканалі "Україна".

"За 6 місяців переоформили свої пенсії на інших територіях (України - ред.) 38 тис. 622 пенсіонера міста Донецька з 272 тис. осіб. Це десята частина практично. Люди у віці 70 років і далі ніколи не поїду (у іншу область - ред.), вони не зможуть переоформити пенсії", - заявив Лук'янченко.

За його словами, у Донецьку система Держказначейства і "Ощадбанку" фізично працює, але її намагаються згорнути у відповідності з постановою Кабінету міністрів про тимчасовий порядок фінансування бюджетних організацій, здійснення соціальних виплат населення і надання фінансової допомоги окремим підприємствам і організаціям у Донецькій і Луганській областях.

"Її (систему "Ощадбанку") хочуть згорнути у відповідності з цією постановою. Тоді потрібно згорнути все. Тоді всі харчові підприємства перестануть працювати, хліб перестануть випікати, перестануть продукти першої необхідності надходити, тому що не буде фінансової структури на території міста. Це тупикова схема", - заявив Лук'янченко.

Нагадаємо, як раніше повідомила Донецька обласна державна адміністрація, загальна сума державного боргу перед пенсіонерами зони АТО досягла 3,7 млрд грн при середньомісячній потребі на виплату в 1,2 млрд грн.