ua en ru

Тільки 5% російських гумконвоїв везли на Донбас продовольчу допомогу, - МВС

Тільки 5% російських гумконвоїв везли на Донбас продовольчу допомогу, - МВС
Тільки 5% російських гуманітарних конвоїв перевозили реальну продовольчу допомогу для жителів Донбасу, інші вантажівки містили військову допомогу для бойовиків.

Тільки 5% російських гуманітарних конвоїв перевозили реальну продовольчу допомогу для жителів Донбасу, інші вантажівки містили військову допомогу для бойовиків. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Всі так звані "гуманітарні" вантажі, транспортувалися з РФ на підконтрольні російським терористичним бандам і ЗС РФ території Донецької та Луганської областей - це пряма військова допомога Кремля зброєю і живою силою для міжнародних терористичних банд "ЛНР" - "ДНР". Лише 5% відсотків машин цих "гуманітарних колон" везуть дешеві продукти, типу для мешканців", - повідомив він.

Він зазначив, що машини містили реальний гуманітарний вантаж для створення російськими ЗМІ чергового пропагандистського матеріалу.

"Назад з України російські військові вивозять обладнання наших стратегічних підприємств і сотні трупів своїх солдатів", - додав радник міністра.

Нагадаємо, Росія відправила в Україну вже сім партій "гуманітарних конвоїв". За даними українського МЗС, у складі останніх трьох "гумконвоїв" з РФ було переміщено 84 вантажних автомобіля.