ua en ru

Точні строки запровадження безвізового режиму між Україною та Ізраїлем ще не визначено, - МЗС України

Точні строки запровадження безвізового режиму між Україною та Ізраїлем ще не визначено. Про це РБК-Україна повідомив керівник прес-служби Міністерства закордонних справ Олександр Дікусаров.

"Україна виконала всі внутрішні державні процедури. І ми повідомляємо про це ізраїльську сторону. Тепер ізраїльська сторона має забезпечити аналогічні внутрішні державні процедури. І після цього через деякий час вступить в силу безвізовий режим", - сказав О.Дікусаров. При цьому він зазначив, що невідомо, коли саме буде запроваджено безвізовий режим між Україною та Ізраїлем.

Нагадаємо, Кабмін України 15 вересня на своєму засіданні затвердив угоду про безвізовий режим з Ізраїлем.

Нагадаємо також, що раніше О.Дікусаров повідомив, що угода про безвізовий режим між Україною та Ізраїлем набуде чинності восени 2010 р. Він нагадав, що відповідну угоду було підписана в ході візиту міністра закордонних справ Костянтина Грищенка до Ізраїлю. Він також зазначив, що відповідна угода має бути ратифікована на рівні урядів обох держав. "Очікується, що зазначений документ після погодження сторонами внутрішньодержавних процедур набере чинності восени 2010 р.", - заявив тоді О.Дікусаров.