ua en ru

Точна дата злиття ММВБ і РТС стане відома не раніше середини травня, - джерело

Точна дата злиття ММВБ і РТС стане відома не раніше середини травня - джерело. Про це РБК-Україна повідомило джерело однієї з російських бірж.
Воно спростувало інформацію, яка раніше звучала в ЗМІ, про те, що відповідна угода відбудеться 27 квітня.
"Така дата взагалі раніше не звучала. Так, раніше планувалося, що підписання угоди відбудеться 19 квітня, але потім ця дата була перенесена ... Думаю, дата підписання стане відома в середині травня. Саме підписання угоди відбудеться, швидше за все, наприкінці травня", - зазначив співрозмовник РБК-Україна.
Нагадаємо, 3 лютого акціонери ММВБ підписали угоду про намір придбати контрольний пакет акцій ВАТ РТС з акціонерами РТС, сукупно володіють більш ніж 50% в статутному капіталі компанії. Згідно з досягнутими домовленостями, ММВБ набуває контроль в РТС у Ренесанс Капіталу, Атона, Альфа-банку, Трійки Діалог і Да Вінчі. Надалі ММВБ має намір придбати частки інших акціонерів. Акціонери РТС отримають 35% вартості своїх пакетів грошовими коштами, а 65% - частками участі в об'єднаній біржі. Свої частки в РТС вже продали банк КИТ Фінанс - 11% та Дойче Сек'юрітіз - 9%.