ua en ru

ТоАЗ вимагає в суді стягнути з УХТА понад 11 млн доларів збитків

ТоАЗ вимагає в суді стягнути з УХТА понад 11 млн доларів збитків Рішення про звернення до суду було прийнято після відмови УХТА задовольнити претензію "Тольяттіазоту"

"Тольяттіазот" звернувся в міжнародний комерційний арбітраж

Найбільший виробник аміаку в Росії ВАТ "Тольяттіазот" (ТоАЗ) звернувся в Міжнародний комерційний арбітраж при ТПП України з позовом про стягнення з УДП "Укрхімтрансаміак" (УХТА) збитків у розмірі 11,5 млн доларів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Зокрема, ТоАЗ вважає, що УХТА порушив договірні зобов'язання з транзиту аміаку, припинивши його в односторонньому порядку.

Рішення про звернення до суду було прийнято після відмови керівництва УХТА задовольнити претензію ВАТ "Тольяттіазот", спрямовану 13 січня 2017 р., і врегулювати ситуацію шляхом переговорів, повідомили в прес-службі.

"Ми вважаємо, що УХТА грубо порушує чинний договір і зобов'язаний здійснювати транзит. Запропонована нашими українськими партнерами додаткова угода, що передбачає необґрунтоване збільшення вартості, ТоАЗ підписувати не буде. Якщо "Укрхімтрансаміак" невідкладно не приступить до виконання своїх договірних зобов'язань за контрактом, збитки продовжать зростати, і, відповідно, "Тольяттіазот" буде домагатися їх стягнення, в тому числі в міжнародних інстанціях", - заявив генеральний директор ЗАТ Корпорація "Тольяттіазот" В'ячеслав Суслов.