ua en ru

ТНК-ВР має намір до 2015 р. інвестувати 1,3 млрд дол у модернізацію своїх НПЗ

ТНК-ВР має намір до 2015 р. інвестувати 1,3 млрд дол у модернізацію своїх нафтопереробних заводів (НПЗ). Про це повідомив віце-президент компанії з маркетингу Амір Фейзулін на презентації нового палива ТНК Pulsar у Санкт-Петербурзі, передає РБК.

"ТНК-ВР послідовно реалізує програму зі збільшення пропозиції високоякісних видів палива, які відповідають екологічним стандартам і вимогам технічного регламенту. Згідно з цією програмою, до 2015 р. компанія інвестує 1,3 млрд дол у модернізацію своїх НПЗ", - сказав він.

Раніше виконуючий обов'язки голови правління ТНК-ВР Михайло Фрідман заявляв, що в перспективі ТНК-BP має намір продовжити модернізацію НПЗ і розширення присутності компанії на зростаючих роздрібних ринках Росії та України, де ТНК-BP належать п'ять нафтопереробних заводів.

ТНК-BP - третя найбільша нафтова компанія Росії, акціонерами якої на паритетній основі є ВР і консорціум ААР (Альфа Груп / Аксесс Індастріз / Ренова). ТНК-ВР також володіє близько 50% російської нафтогазової компанії "Славнефть". На частку ТНК-ВР припадає близько 16% обсягу видобутку нафти в Росії (включаючи частку ТНК-ВР у компанії "Славнефть"). Сукупні доведені запаси компанії за методикою комісії з цінних паперів і бірж без урахування терміну дії ліцензії склали 8586 мільйонів бар. н. е. за станом на 31 грудня 2009 р.

Видобувні активи компанії розташовані в Західній та Східній Сибіру, а також Волго-Уральському регіоні.