ua en ru

ТНК-ВР готує заявку до участі в конкурсі на угоду про розробку Юзівського родовища

ТНК-ВР провела консультації з урядом України і готує заявку до участі в конкурсі на угоду про розділ продукції Юзівської площі. Про це в ході прес-конференції заявив виконавчий директор компанії ТНК-ВР Герман Хан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Участь компанії в конкурсі по розробці газу з нетрадиційного джерела. Ми знаємо, що оголошено конкурс на дві площі, ми заявляємо на одну з них (Юзівський майданчик). Ми знаходимося зараз в стадії осмислення і підготовки нашої заявки", - повідомив Хан.

За його словами сьогодні відбулися зустрічі з міністрами, зокрема з міністром економічного розвитку і торгівлі Петром Порошенко, першим віце-прем'єром Валерієм Хорошковським і міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Бойко.

"Проводимо консультації з урядом, щоб зрозуміти, які пріоритети держава ставить перед потенційним інвестором. Тобто, чи ставить держава короткострокову задачу - наповнення бюджету - або довгострокову - отримання додаткового ресурсу газу", - сказав Хан.

За його словами, Хорошковський запевнив компанію, що головною умовою проведення конкурсу є його максимальна прозорість.

"Ми сповнені оптимізму. Ми хочемо виграти, оскільки у нас є безперечна перевага", - резюмував Хан.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2011 р. Україна оголосила тендери на розробку Юзівського (Донецька і Харківська області) і Олеського (Львівська область) нафтогазоносних площ і планує оприлюднити результати в кінці квітня.

TNK-ВР International Ltd. (ТНК-ВР) - одна з найбільших незалежних нафтових компаній Росії за обсягом видобутку. Материнська компанія групи - ТНК-ВР Limited - належить на паритетній основі BP Plc та консорціуму Alfa-Access Renova. До неї входить ТНК-ВР Холдинг, який був створений в 2004 р. в результаті реструктуризації ТНК-ВР. У ньому консолідовано більшість видобувних підприємств групи ТНК-BP. Сукупні доведені запаси компанії складають 8,794 млрд бар. нафтового еквівалента станом на 31 грудня 2010 р. Чистий прибуток TNK-BP International по US GAAP в 2011 р. збільшився на 54% - до 8,981 млрд дол.