ua en ru

ТНК-ВР готує Лисичанський НПЗ до консервації

ТНК-ВР готує до консервації Лисичанський нафтопереробний завод (НПЗ) через його збитковість. Про це в ході прес-конференції заявив виконавчий директор компанії ТНК-ВР Герман Хан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Довелося зупинити поставки нафти на нафтопереробне підприємство в Україні "ЛИНИК" (колишній Лисичанський НПЗ) і проводити там заходи щодо можливої консервації заводу. Це міра неприємна, але, на жаль, вимушена. Торік завод приніс нам значні збитки, і за перші два місяці поточного року тенденція тільки погіршилася, тому ми змушені прийняти таке непопулярне рішення", - заявив Хан.

За його словами, в даний час завод вже не займається переробкою нафти, а здійснює останні контрактні відвантаження.

При цьому він зазначив, що для мережі заправок компанії паливо буде поставлятися з Білорусі та інших країн за прямим контактом з розрахунку співвідношення ціни і якості пропонованого продукту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ТНК-ВР має намір продати Лисичанський НПЗ.

Приватне акціонерне товариство "ЛІНІК" (Лисичанський НПЗ) входить у групу ТНК-ВР. ПАТ займається переробкою нафтової сировини і виробництвом нафтопродуктів. За підсумками 2011 р. Лисичанський НПЗ збільшив обсяг переробки нафтової сировини на 2% - до 4,92 млн т у порівнянні з 2010 р., поставки сировини на НПЗ за вказаний період збільшилися на 6,5% - до 4,93 млн т. У 2011 р. Лисичанський НПЗ заплатив більше 3,2 млрд грн податків у бюджети всіх рівнів.