ua en ru

Україна у ТКГ заявила про необхідність тиску на РФ через відсутність прогресу щодо заручників

Україна у ТКГ заявила про необхідність тиску на РФ через відсутність прогресу щодо заручників Фото: Ірина Геращенко (facebook.com iryna.gerashchenko)

Геращенко зазначила, що немає жодного прогресу в питаннях звільнення заручників і пошуку зниклих

У Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо ситуації на Донбасі заявили про необхідність тиску всього світу на Російську Федерацію (РФ) через відсутність прогресу у питанні звільнення заручників. Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

"Немає жодного прогресу в питаннях звільнення заручників і пошуку зниклих. Це викликає величезне занепокоєння, особливо на фоні останніх тривожних новин про погіршення стану здоров'я наших політв'язнів і заручників, про оголошене О. Сенцовим голодування, тривале голодування В. Балуха. Питання заручників потребують тиску всього світу на РФ", - написала вона.

Геращенко також зазначила, що наразі все ще немає відповіді від росіян щодо 23 російських громадян, засуджених за злочини проти украінськоі держави, яких Україна готові передати РФ задля звільнення політв'язнів і заручників.

Сьогодні в Мінську відбулося чергове засідання ТКГ і 4 підгруп. Я була на постійному дистанційному зв‘язку з колегами,...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 16 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко та спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявили про необхідність негайного звільнення українських заручників.