ua en ru

Порошенко та Волкер заявили про необхідність негайного звільнення українських заручників

Порошенко та Волкер заявили про необхідність негайного звільнення українських заручників Фото: Петро Порошенко та Курт Волкер (president.gov.ua)

Порошенко та Волкер провели зустріч у Києві

Президент України Петро Порошенко та спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявили про необхідність негайного звільнення українських заручників. На цьому вони наголосили у ході зустрічі у Києві, повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент України Петро Порошенко провів зустріч зі спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером. Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та відзначили важливість розгортання миротворчої місії ООН на його окупованій частині. Петро Порошенко та Курт Волкер наголосили на необхідності негайного звільнення українських заручників", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що в ході зустрічі Порошенко та Волкер обговорювали співпрацю між країнами в сфері безпеки та оборони, зміцнення партнерства України з НАТО та питання енергетичної безпеки з урахуванням ризиків через "Північний потік-2".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Волкер та глава українського парламенту Андрій Парубій обговорили ситуацію на Донбасі і законодавчі плани Верховної ради України.