ua en ru

Тимошенко заявила, що мир повернеться в Україну після зміни влади

Тимошенко заявила, що мир повернеться в Україну після зміни влади Фото: Юлія Тимошенко

На словами Тимошенко, влада перетворила війну на "аморальний бізнес"

Юлія Тимошенко заявила, що в країні треба докорінно змінити підходи до встановлення миру та перемоги у війні не тільки з окупантами, а й з чинною владою. Про це лідер "Батьківщини" заявила на 14-му з’їзді партії, який проходить сьогодні у Києві, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Парламентар висловила велике занепокоєння тим, що "чинна влада перетворила війну на найбільший, аморальний бізнес". "Команда "Батьківщини" має докорінно змінити підходи до встановлення миру, які впровадила влада. Не імітувати, а працювати і давати результат", – переконана вона.

За словами Тимошенко, українська влада "викреслила з життя" України Будапештські домовленості та обов’язки.

"Чому сьогодні президент, прем’єр-міністр, міністр закордонних справ не порушують це питання на найвищому світовому рівні? Чому не питають, де ці зобов’язання і хто їх виконуватиме? І як сьогодні лідери найбільших країн світу далі скорочуватимуть і згортатимуть ядерне озброєння? Якщо вони не захистять Україну, то наша держава буде прикладом невиконання зобов’язань, руйнації домовленостей та недотримання міжнародного права", – заявила лідер партії.

На її переконання, досягати миру та вести розмову треба інакше.

"Ми ніколи не будемо проголошувати, що за два тижні буде досягнуто перемоги, – це найжорстокіший популізм. Треба сказати чесно: це важка дорога світових глобальних переговорів, але їх треба починати абсолютно з іншого боку, і з інших розмов на рівні лідерів ключових держав світу", – заявила голова "Батьківщини".

Вона переконана, що мир в Україні буде, а територіальна цілісність буде відновлена.

"Жоден кордон більше не буде порушено, а наша армія стане по-справжньому сильною. Жодна крапля пролитої української крові не буде забута і не буде пробачена тим, хто забрав життя наших воїнів", – наголосила Тимошенко.

До того ж політик зауважила: для того, щоб стати переможцем у світі наша країна "має закрити не одну війну".

"Ніхто не приховує, що в Україні ведеться дві війни: одна на східних фронтах з окупантами, а друга – усередині, в тилу. І остання війна не менш безжалісна", – зазначила народний депутат.

За словами Тимошенко, після Революції Гідності наша країна втратила мільйон людей, які виїхали з країни.

"Це не війна? Коли Україна сьогодні оголошена міжнародними рейтинговими структурами найнебезпечнішою для життя країною? Коли ми до такого дожилися? Тут, під ногами у громадян, горить земля. Тут, на фоні декларацій про реформу правосуддя жодна людина не може знайти справедливості у судах, тощо", – наголосила вона.

На її думку, сьогодні боляче дивитися на цифри, коли тільки за половину 2017 року 700 тис. українців отримали право на роботу у Польщі: наша молодь шукає роботу по всьому світу.

"Це війна! Війна, яку ведуть проти кожного українця на своїй рідній землі. Я не вірю у випадковість програм і стратегій чинної влади. Я бачу, як сьогодні розгортається добре виважена, продумана у кожному своєму елементі програма ліквідації української нації на українській землі. Під це підпадають всі їхні дії – так звана реформа освіти, охорони здоров’я, і, не дай Боже пройде, пенсійна. Ці реформи не мають нічого спільного з реальним перетворенням країни на сильну європейську державу", – повідомила парламентар.

Як наголосила Тимошенко, Україна не має програти в боротьбі за право бути успішною нацією. "Клептоманія і клептократія влади, підпорядкування собі всіх фінансових потоків, не дає можливості стати нам на ноги. Ми маємо розірвати це замкнуте коло, по якому нас водять 26 років. Інакше – Україна зникне з мапи світу", – підсумувала лідер партії.