ua en ru

Тимошенко зустрілася зі спеціальним представником Держдепу США

Тимошенко зустрілася зі спеціальним представником Держдепу США Фото: Юлія Тимошенко та Курт Волкер (ba.org.ua)

Волкер запевнив у підтримці суверенітету та незалежності України

Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко провела зустріч зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Як зазначається, співрозмовники обговорили ситуацію в Україні, зокрема військову агресію Росії на сході України, можливі шляхи закінчення війни та досягнення стійкого миру на Донбасі та питання двостороннього співробітництва між США та Україною.

Повідомляється, що Тимошенко подякувала США за допомогу Україні та наголосила, що потрібно активізувати зусилля демократичного світу задля якнайшвидшого вирішення конфлікту на Донбасі.

"Зараз не можна втрачати час. На Донбасі вже відбувається інституалізація незаконних окупаційних угруповань. Це все далі і далі віддаляє нас від встановлення миру", - сказала вона.

Також Тимошенко наголосила на важливості збереження політики санкцій проти Росії до припинення війни на Донбасі та повернення Криму Україні.

У свою чергу, Волкер запевнив у підтримці суверенітету та незалежності України і підтвердив, що США і надалі докладатимуть зусиль для відновлення територіальної цілісності України та встановлення миру на сході держави.

Він також зауважив, що місцеві "вибори", анонсовані самопроголошеними "ДНР" та "ЛНР" восени цього року, є абсолютно нелегітимними та порушують логіку мінського процесу.

Повідомляється, що у зустрічі, яка відбулася в рамках участі Тимошенко у 15-тій щорічній зустрічі "Ялтинської європейської стратегії", також брали участь заступник голови партії "Батьківщина", голова комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря та посол США в Україні Марі Йованович.

Зазначається, що 15-та щорічна зустріч YES "Майбутнє покоління всього" проходить у Києві 13-15 вересня 2018 року. У зустрічі беруть участь понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів із 28 країн.

Дискусії фокусуватимуться на майбутньому - на вирішальних змінах, які матимуть значний вплив на всі аспекти життя. Особливу увагу буде приділено наслідкам новітніх загроз для України. Також у фокусі - виклики, із якими стикається Україна на шляху свого розвитку, зокрема обговорення торкнуться майбутніх президентських та парламентських виборів.