ua en ru

Тимошенко вимагає від Януковича негайного скликання РНБО, - лист

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вимагає від Президента України Віктора Януковича негайного скликання Ради національної безпеки і оборони. Про це вона заявила в листі, який на Європейській площі прочитала її дочка Євгенія Тимошенко.

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко (на фото) вимагає від Президента України Віктора Януковича негайного скликання Ради національної безпеки і оборони. Про це вона заявила в листі, який на Європейській площі прочитала її дочка Євгенія Тимошенко.

"Треба вимагати від нього (Януковича) всією українською громадою, яка зібралася сьогодні на Євромайдані, негайного скликання Ради національної безпеки і оборони, відправки у відставку його бездарного уряду та прийняття рішення про підписання угоди (про асоціацію) саме 29 листопада цього року. Я прошу вас сьогодні прийняти і передати Януковичу такий ультиматум і щодня збільшувати на нього тиск з усіх євромайданів України та світу", - йдеться в листі.

Також Тимошенко зазначила: "Це грубий обман, що підписання угоди зупинили через економічні ускладнення. Нас просто за договірною ціною продали ті, хто заплатив більше, хто дав гарантії Януковичу увічнити його владу".

Раніше про підготовку засідання РНБО, на якому має бути розглянуто питання про припинення підготовки підписання Угоди про асоціацію з ЄС, заявляв віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко.

Крім того, сьогодні опозиція зажадала оголошення імпічменту Президенту України Віктору Януковичу в разі, якщо підписання договору з Євросоюзом не відбудеться. Про це йдеться в резолюції Народного віче "За європейську Україну!", яку на Європейській площі зачитав перший заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов.

За його словами, опозиція вимагає проведення 27 листопада позачергової сесії Верховної Ради, щоб прийняти всі необхідні євроінтеграційні закони, зокрема про лікування засуджених за кордоном і прокуратуру.

Водночас опозиція має намір до 29 листопада пікетувати Будинок уряду, вимагаючи відставки Кабміну, заявив раніше під час виступу на Європейській пл. лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, у неділю в акції за євроінтеграцію в центрі Києва беруть участь близько 150 тис. мітингувальників.