ua en ru

Тимошенко вимагає доставити її на засідання Печерського райсуду Києва у справі Щербаня, - Власенко

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вимагає доправити її на засідання Печерського районного суду Києва, де завтра продовжиться допит свідків у справі вбивства Євгена Щербаня. Про це після спілкування з колишнім прем'єром заявив її захисник Сергій Власенко, повідомляє радіо "Свобода".

"Юлія Володимирівна вчергове на адресу Печерського районного суду міста Києва, на адресу судді Медушевської подала заяву: «Вимагаю забезпечити мою доставку в суд для участі в допиті свідка, попри мою хворобу. Вимагаю повідомити мені час прибуття конвою для перевезення мене в суд міста Києва, засідання якого відбудеться 19 лютого о десятій годині", - процитував заяву Власенко.

За словами захисника, текст, написаний власноруч Тимошенко, він передав особисто начальнику конвою.

Захисник Тимошенко також заявив, що не бачить підстав для допиту завтра в суді як свідка Володимира Щербаня. "Йдеться про Володимира Щербаня. Щоб не було плутанини Володимир Щербань - це не родич Євгена Щербаня, він очолював Донецьку обласну адміністрацію в 1995-96 роках", - пояснив захисник.

У харківській обласній пенітенціарній службі не змогли уточнити, чи буде задоволена вимога Тимошенко щодо її перевезення до столиці на судове засідання.

На попередніх засіданнях Печерського суду, коли допитували свідків Ігоря Мар'їнкова і Сергія Зайцева, Тимошенко не доправляли, попри заяви її захисників, що вона готова їхати на суд. Водночас ДПтС заявляла, що екс-прем'єр відмовлялася від етапування.

Читайте також: Юлію Тимошенко оштрафували за неповагу до суду на 17 тис. грн