ua en ru

Юлію Тимошенко оштрафували за неповагу до суду на 17 тис. грн

Суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич визнала екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко винною в здійсненні адміністративного правопорушення в неповазі до суду і постановила стягнути з неї штраф у розмірі 1 тис. неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян. Таку постанову суддя оголосила після перерви, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тимошенко визнати винною в адміністративному правопорушенні і стягнути штраф у розмірі 1 тис. неоподатковуваних мінімумів", - заявила Царевич.

Розмір одного неоподатковуваного податком мінімуму доходів громадян складає 17 грн, таким чином, Тимошенко оштафовано на 17 тис. грн.

Нагадаємо, засідання Печерського районного суду у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня розпочалося сьогодні за відсутності Тимошенко. Вчора, як повідомляла прес-служба Державної пенітенціарної служби України, Тимошенко також відмовилася взяти участь у допиті свідка у справі Щербаня 13 лютого.

Відзначимо, 18 січня генпрокурор Віктор Пшонка офіційно заявив, що ГПУ завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня. Юлію Тимошенко підозрюють у замовленні вбивства. За його словами, Тимошенко вручили "повідомлення про підозру", за цією статтею екс-прем'єр може бути засуджена до довічного ув'язнення.

Читайте також: Печерський райсуд вимагає доставити Тимошенко на допит свідка