ua en ru

Тимошенко: сьогодні найперше завдання влади - зупинити зростання цін

Тимошенко: сьогодні найперше завдання влади - зупинити зростання цін Фото: лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Уряд допустив нечувану промислову інфляцію, яка вже за лічені місяці призведе до подорожчання усіх товарів та послуг. "Батьківщина" наполягатиме, аби вже з перших днів роботи Верховна рада ухвалила пропозиції команди Юлії Тимошенко, які захистять людей від непрофесійних дій влади.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко на офіційній сторінці у Facebook.

"Я наполягатиму, аби парламент одразу після новорічних канікул виніс на розгляд та схвалив ініціативи "Батьківщини": щодо стримування цін, підтримки виробників, зниження тарифів для населення та промисловості тощо", - наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер партії зазначила, що за офіційними даними Держстату, ціни на продукцію промисловості у 2021-му зросли на 62,2%. Це найбільше зростання за останні 25 років.

Але, за словами політика, головна небезпека в іншому, бо фактично, це – реальний показник інфляції, яка вже за кілька місяців призведе до подорожчання всього.

"Зростання промислових цін відіб’ється на вартості кожного товару, гаманці кожного громадянина, бюджеті кожної родини", - застерегла Юлія Тимошенко.

У цей час, за словами голови "Батьківщини", уряд, замість активних дій, вкотре доводить свою цілковиту розгубленість та нерозуміння процесів.

"Виробникам потрібні енергоносії за посильними цінами, а не чиновницькі приписи, а людям - гроші для підвищення купівельної спроможності, а не продуктові картки", - запевнила політик.

Вона нагадала, що весь минулий рік "Батьківщина" намагалася напоумити владу, пояснити, що вони обіцяли завершити епоху бідності, а не поглибити її, попереджали про всі небезпеки, пропонували конкретні рецепти.