ua en ru

Тимошенко розповіла, як можна вирішити проблеми доступного житла для українців

Тимошенко розповіла, як можна вирішити проблеми доступного житла для українців Фото: Юлія Тимошенко (ba.org.ua)

Тимошенко пропонує надавати житло у кредит під 3% на 30 років та без першого внеску

Довгострокові кредити за європейськими ставками без першого внеску швидко забезпечать українців доступним житлом. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко на прес-конференції у Дніпрі, повідомляє прес-служба партії.

"Треба зробити всього три речі для тих, хто хоче сьогодні купити житло. Дати можливість купити його без першого внеску. Іпотечний кредит мусить мати європейську ставку - не більше 2-3%. Цей кредит має бути довгостроковим - на 20-30 років, якщо цього захоче родина, для того щоб вона могла купити житло", - сказала вона.

Паралельно, на думку Тимошенко, держава повинна "розкріпостити" галузь, знявши із неї бюрократичні дозволи та вимоги, які сьогодні "змушують будівельників віддавати корумпованим чиновникам усіх рівнів до 50% собівартості".

За словами Тимошенко, вирішення проблеми доступного житла є одним із ключових завдань Нового економічного курсу, який під її егідою розробили найкращі фахівці країни.

"Новий економічний курс - це намагання виграти глобальну конкуренцію за людину. Щоб люди мільйонами не їхали з України. А це означає - комплексно вирішити питання привабливості життя в Україні", - додала вона.

Тимошенко також повідомила, що 19 жовтня починає роботу спеціальна інтернет-платформа, де кожен охочий зможе подати свої пропозиції до Нового економічного курсу.